Inloggen

X

netwerkDe juiste bekabeling voor je netwerk thuis word hoofdzakelijk bepaald door het inkomende signaal,ADSL, VDSL of Gigabit Glasvezel kennen grote verschillen in snelheid die bepalen welke categorie ethernet bekabeling het best geschikt is voor dat signaal.

ADSL, VDSL kunnen veelal volstaan met Cat5e of Cat6a UTP.

Glasvezel, Gigabit functioneren het best op Cat7a en Cat8.1 FTP.

Omdat er geen EMI(Elekstro Magnetische Inteverentie) bestaat in thuisnetwerken is afscherming hier niet nodig. .

Een geheel ander verhaal is het wanneer er op bedrijfs-kritische lokaties bekabeling word aangebracht cq vervangen, hier is afscherming essentieel:

Afscherming op Cat7a-bekabeling is belangrijk in bedrijfskritische netwerken vanwege verschillende redenen:

  1. Interferentie minimaliseren: Bedrijfskritische netwerken moeten betrouwbaar en ononderbroken werken. Elektromagnetische interferentie (EMI) en radiofrequentie-interferentie (RFI) kunnen de signaalintegriteit van datatransmissie verstoren. Afscherming op Cat7a-kabels helpt deze interferentie te minimaliseren, wat resulteert in stabiele en consistente netwerkprestaties.

  2. Hoge snelheden en bandbreedte: Cat7a-bekabeling is ontworpen om zeer hoge datasnelheden en bandbreedte te ondersteunen. Afscherming vermindert de kans op overspraak tussen kabels, vooral wanneer ze dicht bij elkaar liggen, wat cruciaal is om de hoge prestaties te handhaven.

  3. Beveiliging tegen externe storingen: Bedrijfskritische netwerken moeten bestand zijn tegen verschillende vormen van externe storingen, zoals elektromagnetische straling van andere elektrische apparaten, elektrische ontladingen en zelfs potentiële beveiligingsrisico's zoals afluisteren (EMI-afscherming kan als een vorm van fysieke beveiliging fungeren).

  4. Betrouwbaarheid en consistentie: Bedrijfskritische systemen zijn vaak afhankelijk van real-time communicatie en nauwkeurige gegevensoverdracht. Afscherming minimaliseert de kans op signaalvervorming en verlies, wat op zijn beurt bijdraagt aan de betrouwbaarheid en consistentie van het netwerk.

  5. Toekomstbestendigheid: Bedrijfsomgevingen veranderen voortdurend en netwerken moeten flexibel genoeg zijn om zich aan te passen aan nieuwe technologieën en eisen. Cat7a-bekabeling met afscherming biedt een hogere mate van toekomstbestendigheid doordat het beter in staat is om te gaan met onvoorziene interferentiebronnen en toekomstige upgrades in netwerktechnologie.

  6. Conformiteit met industriële normen: Voor bedrijfskritische netwerken kunnen er strikte eisen zijn op het gebied van netwerkprestaties en -beveiliging. Afscherming kan helpen om te voldoen aan de vereiste normen en voorschriften voor dergelijke netwerken.

Kortom, afscherming op Cat7a-bekabeling is cruciaal voor bedrijfskritische netwerken om de betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging te waarborgen, en om te voldoen aan de hoge eisen van moderne zakelijke communicatie.